18.4.12

Klassi ettevõtmistest

21. mail läheme klassiga Muuga mõisakooliga tutvuma. Veel tutvume koduloomadega farmis ja kui veab, siis näeme lehmalüpsi. See maksab esialgsetel andmetel umbes 3€(bussisõit).

30. maiks on broneeritud Tallinna teletorni ja botaanikaaia külastus. Läheme 2.c klassiga, nii tuleb odavam. Teletorni pilet maksab 4€ õpilasele ja botaanikaaed 2,9€. Mõtleme veel, kas külastada ka mingit kolmandat kohta. Bussisõidu hinda ma praegu ei oska öelda.

Mõlemad õppekäigud toetavad õppekava: koduloomad ja botaanikaaed olid loodusõpetuse teemad. Silmaringi laiendavad mõisakooliga tutvumine ja uhiuus teletorn.

Majanduslike raskuste puhul palun pöörduda minu poole. Ehk kool saab toetada. Tahaks ikka,et kõik saaksid kaasa tulla.

Kooli sünnipäevanädal

Järgmine nädal on kooli sünnipäevanädal. Siis toimuvad erinevad üritused. Näit kevadkontsert, kus esinevad meie koorid.
26. aprillil on orienteerumismäng. Seekord toimub see koolimajas. 2. klassi lapsed tulevad kella 9.00-ks kooli ja hakkavad kaheliikmeliste võistkondadena orienteeruma meie oma koolimajas. Igas kontrollpostis on väike ülesanne täita. Homme loosime võistkonnad.

Pärast orienteerumismängu, nii umbes kell 10.00, koguneme klassi ja teeme seal ehk veel midagi kasulikku.

Täpsem info tuleb kindlasti lähipäevadel.

17.4.12

Lugemissoovitus

 Lugemikus oli meil lugu Pipi sünnipäevast. Selgus, et paljud pole "Pipi Pikksukka" lugenud. Soovitasin lastele veel selle aasta lõpul lugeda üks Astrid Lindgreni raamat läbi. Ta raamatud on hästi lustlikud. Kevadel, kui ilusad ilmad, on toas lugeda raske, aga Lindgreni raamatud on põnevad ja lõbusad. Neid tahab iga laps igal aastaajal lugeda, mõtlen ma. Vahtramäe Emil on kah üks vahva poiss, kellest Astrid Lindgren raamatu kirjutanud ja seda lugedes saab kohe kindlasti palju naerda. Samuti "Lärmisepa tänava Lota". Või mõni muu Lindgreni raamat.

Vana raamatukogu tund


Täna käisime külas lasteraamatukogus, kus tutvusime raamatukogu ajalooga. Rakvere lasteraamatukogu saab 100-aastaseks. Esimene raamatukogu oli Rakveres juba 16. sajandil praegusel teatrimäel, see asus mungakloostris. Üks huvitavamaid kohti, kus on lasteraamatukogu olnud, on kohtumaja kelder. Lapsed ja vahialused käisid sisse ühest ja samast uksest.

Täna said lapsed  koostada väikese näituse vanadest raamatutest, trükkida vanaaegse trükimasinaga, arvutada arvelauaga, templeid lüüa, mõistatada, mis on vanades ajalehtedes kirjutatud ja puslet kokku panna. Oli väga huvitav ja hariv tund.

16.4.12

Rõõmustame

Laulmisõpetaja kiitis täna mulle kogu klassi: lapsed õppisid väga püüdlikult tantsima. Kedagi ei pidanud korrale kutsuma. Sain aru, et laulutunnis õpiti tantsimist ja arendati rütmitunnet. Mina kiidan kah kõiki lapsi. Mul oli tõesti soe tunne kuulata häid sõnu. Loodan, et sama hea tunne on ka lastel endil ja vanematel, kui neid sõnu loevad.

Homme läheme kell 10.30 LVKR-sse vanaaegsesse raamatukogutundi. See on kindlasti väga huvitav.

10.4.12

Playback

Playback toimub 15.mail.
Registreerida saab Maria juures
1.-5. klassini ootame igast klassist  vähemalt 1 gruppi (maksimum 3)
Ka on oodatud osa võtma sündmusest kõik 6.-11. klasside õpilased.

14. mail on võimalus kõigil osalejatel proovi teha aulas.

NB! Üks õpilane võib osaleda Playbackil vaid ühe korra (ühes grupis).

Täpsem info veel tulekul

5.4.12

Lihavõttepühade seiklusmäng

Täna oli meil lihavõttepühade seiklus. Saime kirja, mille avasime tunni algul. Kiri käskis meil mõelda, kuidas veel lihavõttepühasid nimetatakse. Seejärel käis Lisett aatriumis ja sai uue ülesande, mis käskis kaunistada lillepotti. Kaunistasime ilusasti poti ära, nii et välja vaatas sealt tibupoeg. Siis läksid kaks last uue ülesande järele ja tulid tagasi mulla ja muru seemnetega. Panime oma muru potti kasvama. Järgmisena võtsime ussi-rivvi ja läksime sõbralikult käsi-käes aatriumisse. Lapsed pidid lahendama labürindiülesande. Viimaks mängisid bingot. Oli väga tore!


 Saime ülesande see pott kaunistada.

 Hakkasime pihta ja lisasime ka tibu


 Meie muru hakkab peagi haljendama oma "tibukodus".

 Lapsed lahendavad kõik hasardiga labürindiülesannet.



Bingo

4.4.12

Saksa keel on lihtne ja vahva

Deutsch ist einfach und coolRiputasin linkidesse saksa keele viktoriini - hästi lihtne ja vahva. Küsida võib kõigilt ja aidata võivad kõik. Kindlasti saavad lapsed targemaks ja tore on kah. Kolm vaba päeva - proovi ja saada ära.

3.4.12

Aprilli sünnipäevalapsed!

Lyandra, Andra, Annabel!
Palju-palju õnne!