16.4.14

Valmistume pühadeks






15.4.14

ABBA



Olime tublid!



Olen tõesti õnnelik ja uhke meie klassi mõlema grupi esinemise üle. Väga vahvad!

13.4.14

2.4.14

Aprillikuu sünnipäevalapsed

 

Lyandra, Andra, Annabel!

Palju-palju õnne!

Seeme mullas

 Täna tegime ise endale lillepotid ja panime seemned mulda. Nüüd jääb oodata, millal taimed tärkavad. Ootame põnevusega. Peame kastmisega hoolsad olema ja kannatlikult ootama.



Huvitavat siilist

Ta ei saa ennast käppadega puhastada ja siis ta püherdab hapukate õunte vahel, et puukidest vabaneda. Puuke on siilid meistrid koguma – kui ta lasta tunniks ajaks põõsarikka metsa alla lahti ja siis uuesti kinni püüda, võib ta okaste vahelt leida tuhandeid puuke. Kusjuures ei tasu arvata, et siilipoisid selle tunni jooksul metsa all rebase moodi ringi silkavad. Siilid on Turovski sõnul väga aeglased. Kui mõni neist saab kiiruseks 7 km/h, siis on tegemist rekorditeraamatu väärilise tulemusega.
Siilid on ühed vähestest täistalveund magavatest loomadest. Kui karu ärkab koopa ees oleva krõpsu peale kohe üles, siis siili ei ärataks ka pesa ees kärgatav pomm. Ainukene asi, mis siili keset talveund üles äratab, on pikaajaline sula. See võib neile ka saatuslikuks saada, sest ärgates hakkavad nad kohe oma rasvakihti kulutama. Siilid on putukatoidulised, kuid maiustavad ka õunte, pirnide ja hapukate marjadega, samuti madude, sisalike ja hiirtega. Mõni rotiraibe pidavat siili jaoks tõeline õnnistus olema. Kui mõni mürk niidab inimesegi maha, siis siiliga ei juhtu Turovski sõnul midagi. Lisaks kakkudele, kellele siilid on maiuspalaks, võib nende elupäevad lõpetada lehmapiim. Piim pidavat siilidele küll väga meeldima, kuid pikema tarbimise järel tapab see ta sisemise mikrofloora. Siilidele võib anda kitsepiima.