27.1.11

Vahva ja kasvatuslik raamat



Täna käis Kristo ema arenguvestlusel. Tal oli kaasas väga huvitav ja kasvatuslik lasteraamat Piia Ausmanni "Tähtsad asjad". Selle raamatuga on kaasas ka CD-d.

Raamatus on järgmised lood:

Jänes Vassa ootamatu sõber ehk lugu sellest, kuidas üksildane jänes mõistab, et halva iseloomu tõttu ei ole tal ainsatki sõpra ning kuidas ta püüab oma iseloomu natukene paranada ja endalegi ootamatult leiab sõbra.

Jänes ja mutt on täiesti erinevad ehk lugu sellest, kuidas jänes ja mutt jõuavad arusaamisele, et loomult ja olemiselt täiesti erinevadki tegelased võivad omavahel hästi hakkama saada, kui nad seda vaid väga tahavad.

Mutt Mudriku julguseproov ehk lugu sellest, kuidas mutt leiab endas jõudu ja otsustavust teist hädas aidata ning oma hirmudest üle olla ja kuidas pealtnäha koledad olukorrad ei olegi alati kartmist väärt.

Jänes Vassa mure ehk lugu sellest, kuidas jänes ja mutt saavad aru, et teisi ei tohi kunagi enda pärast muretsema panna ega pikaks ajaks ette hoiatamata ära kaduda; et lähedastega tuleb arvestada ja neile ikka oma asjadest rääkida.

Jänese ja muti suured plaanid ehk lugu sellest, kuidas jänes ja mutt mõistavad, et teised ei olegi alati niisugused,nagu nad neid endale ette kujutavad, ning et maailm ei koosnegi vaid nende väikesest urust.

Pealkirjadest juba saab aru, et tegu on väga kasvatuslike lugudega. Homme kuulame koolis juba natuke sellest raamatust.

Aitäh Kristo emale.

No comments:

Post a Comment