29.10.12

Veerandi alguseks

Toimekat ja sisukat 2. õppeveerandit kõigile!

Mõned mõtted.
Tegime veerandi lõpus 1. veerandi kokkuvõtva kontrolltöö.
Selle kontrolltöö mõõdetavateks õpitulemusteks olid:
Õpilane
  • mõistab endamisi lugedes teksti sisu, oskab vastata teemakohastele küsimustele;
  • oskab töötada tekstiga eakohaste juhiste alusel;
  • oskab eristada väidet, küsimust, palvet, käsku, keeldu;
  • oskab leida lähedasi sõnu;
  • oskab kuuldu, vaadeldu ja loetu kohta arvamust avaldada;
  • oskab kirjas kasutada terviklauseid;
  • oskab piiritleda lauset ja panna lauselõpumärke;
  • oskab kasutada suurt algustähte lause alguses, inimeste nimedes.
Need õpitulemused nõuavad ladusat lugemisoskust ja loetust arusaamist. Kindlasti on siin kasuks juturaamatute lugemine, mis arendab lugemist, loetust arusaamise oskust ja sõnavara. Samuti on vajalik aktiivne osavõtt tunnitööst. Osa lapsi jäi hätta töö tempoga ja seetõttu kaotasid hulga punkte. Töö tegemiseks oli 45 minutit.

Siin tulebki nüüd välja see, et mõned lapsed loevad vähe. Kahe nädala jooksul lugeda 11 lehekülge juturaamatut on kindlasti vähe lugemisoskuse arendamiseks.

Kuna tundsin, et on lapsi, kes eriti lugemisega ei tegele, siis nüüd peavad lapsed ütlema mulle igal esmaspäeval mitu lehekülge nad on lugenud eelmise nädala jooksul. Sealt siis selgubki, et mõni loeb väga vähe ja ikka on neid, kes unustavad juturaamatu koju ja ei tea mitmendal leheküljel nad on.

Novembri lõpuks peab iga laps jutustama mulle ühe juturaamatu sisu. See on teada juba septembrikuust. Palun sellega aegsasti algust teha, sest kui novembrikuu lõpuks tekib suur ummik, siis jääbki mõnel vastamata ja hinne on sel juhul negatiivne.

20. detsembril läheme Rakvere teatrisse jõuluetendust vaatama. Pilet maksab 9 eurot ja seda raha tahan 14. novembriks. Kellel on majanduslikke raskusi, palun pöörduda minu poole.

Täna oli koolis loeng-kontsert rahvakalendri tähtpäevadest. Põhiliselt kuulasime ja laulsime madri- ja kadripäeva laule.

Vaheajal ostsin välja 29. nov piletid (Lotte-etendus Tartus). Pärast etendust läheme veel Jääaja keskusesse. Selle pilet maksab õpilasele 3 eurot. Giidi me ei telli, aga vaatame omapead seal umbes tund aega ringi ja teeme tutvust huvitavate eksponaatidega. Raha kogun koos sõidurahaga.

Neljapäeval, 1. nov kell 8.00 sõidame Sagadisse õppekäigule. Palun arutleda kodudes käitumist õppekäigul. Me läheme külla ja käituma peab viisakalt.

Algame siis uut veerandit uue hooga kuni eduka lõpuni jõulude eel. Enne seda tuleb loomulikult veel tunnistus 1. trimestri kokkuvõtvate hinnetega novembri viimasel päeval. Edu ja tarmukust meile kõigile!


No comments:

Post a Comment